četrtek, 20. december 2012

Barve kuhinj in kuhinjskih pultov - Kuhinje Erjavec


Ob današnji veliki izbiri in stilski svobodi je odločitev o barvah kuhinj in kuhinjskih pultov vse prej kot enostavna. V podjetju Kuhinje Erjavec imamo dolgoletne izkušnje, zato vam z veseljem svetujemo!




Barva kuhinje: izberite barve kuhinje glede na svojo osebnost!


Barve kuhinje zajemajo barve na vseh površinah: od kuhinjskih elementov do gospodinjskih aparatov, sten, tal, stropa. A vse se vrti okoli izbire materiala in barve, v katerih bo vaša kuhinja. Medtem, ko je barve sten relativno enostavno zamenjati (predvsem, če ste se odločili za pleskanje), pa barve kuhinjskih elementov (profilov omaric in pultov) najverjetneje ne boste menjali še mnogo let. Zato dobro razmislite, v kakšno kuhinjo bi z veseljem stopili vsak dan! Jo bo zaznamovala sterilna belina, elegantna sivina, les v svojih naravnih odtenkih ali vaša najljubša barva, ki vas pomirja ali poživlja?

Barva kuhinje: bela kuhinja, lesena kuhinja, moderna kuhinja


Omarice pokrivajo vsaj 50 % površine v kuhinji in so najbolj izrazit del, ne glede na barvo. Prav zato posvečamo izbiri barve kuhinje tolikšno pozornost. Tudi pri izbiri belih in lesenih kuhinj, se odločanju o barvi ne izognete: kateri odtenek bele, sijaj ali mat, vrsta lesa in način obdelave lesa. V kolikor pa se odločite za moderno kuhinjo, pri kateri imate na izbiro izvedbo v skoraj vseh znanih barvah, postane izbira barve omaric in kuhinjskih pultov še toliko bolj zahtevna. Kot rečeno, kuhinje ni tako enostavno prebarvati kot steno. In zakaj bi jo?

Barve kuhinje: kako izbrati barve omaric in kuhinjskih pultov?


Pri hitri menjavi trendov kuhinj je včasih težko izbrati barve, ki bi ostale dlje časa v modi. Veljalo naj bi, da ne morete zgrešiti, če izberete barvni odtenek med bež in rjavo, torej zemeljske barve. Kuhinja v beli je seveda tudi klasika. A verjetno boste v nekem trenutku nehali gledati na trende. Barva kuhinje, ki vam je najbolj všeč in ki najbolj izraža vašo osebnost, takrat postane edina izbira. In če se ne morete odločiti med dvema barvama omaric? Kombinirajte obe! Ustvarite prijetne in zabavne kontraste. Dandanes je več svobode pri kršenju oblikovalskih pravil, kar zajema tudi uporabo nekonvencionalnih kombinacij barv. Kar še pred kratkim ni šlo skupaj, zna danes navduševati. Tudi kuhinjski pulti dobivajo vedno nove različice in barvne izvedbe. Barve kuhinjskih pultov se razprostirajo od belih, klasičnih imitacij kamnov do rdečih, rumenih, turkiznih in slivovih odtenkov itd. Za kuhinjske pulte se priporoča obstojnejše materiale in če imate možnost, razmišljajte o pultih iz naravnih materialov (granit, keramične ploščice, trd les, marmor). Naravni materiali bodo vedno v modi! Predvsem pa pri izbiri materialov in barv upoštevajte, kako se bo vaša kuhinja – središče doma – povezovala z ostalimi prostori. In če niste prepričani, kako bi sami kombinirali, se obrnite na nas. Ker se zavedamo pomena barve in materiala na vaše počutje in zadovoljstvo, mu arhitekti in svetovalci ob načrtovanju kuhinje v našem salon kuhinj namenjamo posebno pozornost.

Pokličite nas na telefonski številki 01 256 04 26 ali 01 256 67 26 in se dogovorite za strokovno svetovanje!